Sirke deneyi


#sirkedeneyi ➡  1. Bölüm

Bir hafta geride kaldı. İzlenimlerim :

1. Hepsi sirkeye dönecek gibi duruyor. Hiçbirinde bozulma kokuşma ve küflenme şimdilik yok. 
2. #Ekmek ve #nohut ile yaptıklarımın kokusu pek iyi değil.
3. Sirke sinekleri #şeker #bal ve #sirke ile olana çok geliyor.
4. Tuzlu sirkeli olan şimdilik daha geriden olgunlaşıyor.
#sirkedelisi #fermentemutfak #fermente #saglikliyasam #huzur❤️



#sirkedeneyi 2. Bölüm 
Sirkeler bir ayı doldurdu. İzlenimlerim :
🚩1. hepsi de sirkeleşme yolunda ilerliyor. meyveler çöktü ve ana bağladı.
🚩2. #ekmek ve #nohut ile yapılanın kokusu pek güzel değil. 
🚩3. #sirke ve #bal ile yapılanın #ana sı oldukça iyi
🚩4. sirke tuzlu olanda iyi bir ana oluşamamış. anamsı diyebiliriz. tuzu en son ilave etmek faydalı olacak sanırım.
🚩5. şeker ile olanın da hem rengi hem de kokusu pek hoşuma gitmedi.
süzme işleminden sonra tatlarına bakarım.
📣📣📣Sonuç olarak 📣📣📣 ekmek, nohut ve şeker ile sirke kurulmasını tavsiye etmem. Zaten şekeri hayatımızda nasıl azaltabiliriz hesabını yaparken sirkede kullanmak bana mantıklı gelmiyor.
tuzu sonra ilave ederseniz ana daha kaliteli oluyor. geriye sirke ve bal ie kurulan sirke kalıyor. Bal ile kurarken gerçek bal bulmaya çalışmalısınız.




#sirkedeneyi 3. Bölüm 
Sirkeleri kuralı yaklaşık üç ay oldu. Bugün süzme işlemini yaptım.
 🚩🚩🚩İzlenimlerim: 
📣1. Sirkeden nefret etmek istemiyorsanız kesinlikle #nohut ve #ekmek İLAVE ETMEYİN. Sirke oluşumu tamamlanmamış. Tadını ve kokusunu çok kötü yapıyor.
📣2. Tuzu da en son sirke oluşumunu tamamlayınca ilave edebilirsiniz. Başta ilave edince #tuz tadı daha yoğun hissediliyor. 
📣3. #şeker ve #bal ile yapılan #sirke ile yapılana göre #keskin olmuş. Ana da daha katı olmuş. Şekeri yine de tavsiye etmiyorum ama güzel balınız varsa ilave edebilirsiniz. 
📣4. Sirke veya anasını ile olan rengi kokusu ve tadı yerinde olmuş. 
📣5. UYARI: Kuracağınız meyveler tam olgunluğa ulaşmış olursa sonuç daha güzel olur.
📣 6. Meyveleri mümkün olduğunca ilaçsız ve kurtlu bulmaya çalışın. #Huzur ve #sağlıkla.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İBS KABUSUNDAN NASIL KURTULDUM?

Sizin tercihiniz hangi sirke?