Şirden mayalı peynir


Malzemeler:


1.  5 litre süt.
2. Bir tatlı (üç çay kaşığı) kaşığı şirden maya

Yapılışı:

1. hazırladığınız leğen türü bir kabi soğuk su ile doldurun. 4 veya 5 buz aküsü ile veya buz küpleri ile soğutabilirsiniz. Suyun ısısı yaklaşık 10 dereceye gelince sütü ocağa koyup ısıtın ( süt ısınırken su soğumaya devam edecek)
2.  Sütü 75 dereceye kadar ısıtın. 15 saniye kadar bu ısıda kalsın.
3. Sütü hızlıca 33 veya 34 dereceye kadar düşürün.
4. 5 lt ye 1 tatli kasigi şirden mayayi ekleyin.
5. Bir buçuk saat kadar yoğurt mayalar gibi mayalayın. Açtığınızda 2. fotodaki gibi yeşil suyu olusmuşsa 

oluşan pelteyi kareler halinde kesin 
















yarım saat kadar daha bekletin.
6. Sonra bu pelteyi süzeceğiniz yere aktarın. Süzme işlemi üzerine fazlaca ağırlık koyularak yapılmali. Süzmek için tülbent kullanılabilir. Yaklaşık 6 saat süzülmeli.
7. Süzme işlemi bitince dilimleyip tuzlayin. Suyunu çekmesi için bir gün kadar




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İBS KABUSUNDAN NASIL KURTULDUM?

Sizin tercihiniz hangi sirke?

Sirke deneyi