Lahana turşusu


İster kırmızı ister beyaz lahanadan kurulabilir. Probiyotik deposudur.

KURARKEN DİKKAT EDİLECEKLER:

1.Lahanayı ince doğrayın. 
2. Üzerine kaya tuzu serpin. 
3. Buyuk bir tepside lahanayı yoğurun.
4. Derin, metal veya cam bir kaba alın.

5. Lahananın üzerine ağırlık koyun. 
6. Üç gün sulansın. 
7. Lahanayı bir kavanoza aktarın ve kendi suyunu üzerine ilave edin. Suyu az gelirse tuzlu su karışımı hazırlayıp üzerine örtecek kadar ilave edebilirsiniz.
8. Yaklaşık 1 hafta sonra hazır olacak.

Afiyet olsun.

Not: Tüm lahanalar suyunun içinde olacak ki küflenme falan olmasın.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İBS KABUSUNDAN NASIL KURTULDUM?

Sizin tercihiniz hangi sirke?

Sirke deneyi