Kefir


Yapılışı :
1. Sütü yoğurt mayalama sıcaklığından bir miktar daha soğuk olacak şekilde (serçe parmağını yakmayacak) ısıtalım.
2. Mayalayacağımız kaba sütü boşaltalım.
3. Üzerine kefir mayasını ilave edip ağzını kapakla kapatıp bir kat bezle örtelim.
4. Tezgah altında bur yere bırakalım.
5. 18..24 saat arası bekletelim.
6. Metal olmayan bir süzgeç ile mayamızı süzelim ve kefir tanelerini alalım ( tek kullanımlık maya ise süzmeye gerek yok).
7. Kefir tanelerini tekrar süt ile beslemeyi unutmayın. Kefir mayası 5.6 günde bir süt ile beslenmeli.
Afiyet olsun.
Not.. Oğlumuz kefir ve ayran karışımını içmeyi çok seviyor (Sade kefir içemeyenlere iyi bir alternatif olabilir).




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İBS KABUSUNDAN NASIL KURTULDUM?

Sizin tercihiniz hangi sirke?

Sirke deneyi